Arbeidstrainingstraject

Arbeidstrainingstraject:

Dit traject start op de Nieuwe Weg. Er wordt gekeken naar jouw interesses en talenten op arbeidsmatig gebied. Weet je nog niet zo zeker wat jij later wil worden? Dan kun je het eigen ontwikkelde talentenonderzoek van De Nieuwe Weg volgen. Op alle 14 beroepsafdelingen werk jij mee en onderzoek je of dit iets is wat bij jou past.
Op elke afdeling kan ook een praktische en theoretische beroepsopleiding plaatsvinden. Tevens wordt elke week tijdens arbeidstraining, werknemersvaardigheden besproken en beoordeeld.

Gericht op ontwikkeling richting betaald werk. Arbeidstraining richt zich op ontwikkelen van basale werknemersvaardigheden o.a.:

  • Tenminste 1 uur aaneengesloten kunnen werken
  • 1 of meerdere taken kunnen uitvoeren
  • 4 uur per dag belastbaar zijn

Dan heb je: arbeidsvermogen.

Op weg naar (vrijwilligers)werk

  • Stagebegeleiding: Wij denken mee met het vinden van een geschikte stageplek en leggen contacten met diverse organisaties. Wanneer jij zou willen werken bij een bedrijf ga je eerst stagelopen en kennis opdoen samen met een stagebegeleider van De Nieuwe Weg. Mocht het mogelijk zijn dan zal jij uiteindelijk in je eentje stagelopen. Wel blijft een jobcoach van de Nieuwe Weg contact houden met jou en jouw stage, d.m.v. telefoongesprekken en afspraken. Samen houden wij jouw doelen op weg naar werk in de gaten.
  • Coaching naar werk: als er op arbeidsmatig gebied (o.a. in je stages) een grote vooruitgang heeft plaatsgevonden, dan kunnen we werken aan een overgang naar betaalde arbeid. Wellicht mag jij wel op jouw stageadres blijven werken. Samen onderzoeken wij wat voor jou de beste manier is om een baan te bekleden.