Jeugdwet
Wij staan niet in contract met gemeentes. Toch kunt u met ZIN bij ons komen d.m.v.:
- Onderaannemerschap bij een zorginstelling die wel een contract bij uw gemeente heeft (lees verder bij het kopje Onderaannemerschap).
- Eenmalig contract van het regionaal serviceteam Jeugd (RSJ), dit is een contract die uw gemeente eenmalig kan geven.
Voor het aanvragen van jeugdzorg via de Jeugdwet kunt u terecht bij een jeugd- of wijkteam van de gemeente of een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Veelal is informatie hierover te vinden op de website van uw gemeente (voor uw gemak hebben wij vast de websites van een aantal gemeentes uit de buurt hieronder gelinkt).
Bij de Jeugdwet is de gemeente verantwoordelijk voor de meeste zorg en hulp voor kinderen en jeugdigen onder de 18 jaar. Bij de Jeugdwet kunt u zelf kiezen tussen PGB (persoonsgebonden budget) en ZIN (zorg in natura). Kiest u voor PGB dan heeft u zelf in beheer hoe de zorg geregeld wordt, dit brengt wel administratie met zich mee. Kiest u voor ZIN dan regelt de gemeente de zorg voor u en moet de zorginstelling in kwestie in contract staan met die gemeente. De keuze voor zorg is dan minder groot, omdat gemeentes maar met een bepaald aantal zorginstellingen een contract heeft.
Links naar verschillende gemeentepagina’s:
Bij de Jeugdwet kunt u terecht voor verschillende soorten zorg:
- Zorg- en hulp bij opvoedingsproblemen, zoals ambulante jeugdhulp en pleegzorg
- Geestelijke gezondheidszorg (GGZ), bijvoorbeeld de behandeling van psychische problemen, dyslexiezorg, verblijf in een instelling en forensische zorg
- Zorg bij een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking
- Individuele begeleiding en dagbesteding in groepsverband
- Vervoer bij begeleiding en vervoer naar een instelling (onder voorwaarden)
- Kinderbescherming en jeugdreclassering
- Gesloten jeugdzorg
Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!