Het terrein en de activiteiten

Er zijn bij ons vele werkzaamheden en activiteiten te doen op verschillende afdelingen:

1 Auto afdeling

In deze werkplaats zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan oldtimer Volkswagen bussen voor eigen gebruik zoals o.a reparaties, schuren, restaureren, poetsen. Wij hebben een compleet ingerichte autowerkplaats met hefbrug.

2 Hout afdeling

In deze werkplaats kun je houtproducten maken m.n. snijplanken voor klanten. Je kunt zelf iets maken op de middag of een houtopleiding volgen.

3 Dieren afdeling

We hebben koeien, varkens en geiten. Alle dieren moeten verzorgd worden zoals voeren, aaien enz. Tevens moeten de hokken worden uitgemest en pleinen schoongemaakt. Zomers moet ook het land worden onderhouden.

4 Groen afdeling

Op de afdeling groen ga je grasmaaien, schoffelen, harken, bestrating vegen etc. 

5 Keuken/horeca afdeling

Op vrijdag wordt er elke week door jou of een collega een warme maaltijd gekookt, je zoekt zelf een recept uit en maakt een boodschappenlijstje. Op donderdag wordt er vaak soep gekookt. Er wordt ook wel eens wat lekkers gebakken voor bij de koffie. Horecavaardigheden op doen is ook mogelijk.

6 Fiets en brommer afdeling

In deze werkplaats worden fietsen en brommers gerepareerd van de werkplaats zelf. Ook kan er eventueel een hele bijzondere fiets gemaakt worden en brommers gerestaureerd of gerepareerd.

7 Metaal afdeling

Er  worden producten gemaakt zoals lampen, rekken en wat we al niet meer bedenken met elkaar. Hier worden ook allerlei zaken gemaakt, die nodig zijn voor markten, reparaties van auto’s en fietsen. 

8 Ontwerp afdeling

Op deze afdeling worden er ontwerpen gemaakt voor logo’s, producten, verbouwingen etc. Deze ontwerpen, logo’s en teksten etc. laseren we op hout of andere producten.

9 Technische dienst

Repareren en anders demonteren van computers en apparaten. Tevens worden er reparatie en onderhoudsklussen in en rondom de werkplaats gedaan. Deze afdeling heeft ook laserapparaten, waar de snijplanken en sleutelhangers worden gelaserd voor verkoop of in opdracht.

10 Administratie/PR

Op deze afdeling worden verschillende ondersteunende werkzaamheden gedaan voor de werkplaats  zoals planning, PR, website onderhouden, verkoop, bestellingen, documenten maken, activiteiten organiseren etc. Tevens ondersteunen we Clockworks met o.a. PR, website, ontwerpen logo/flyer, documenten maken, verkoop producten etc.

11 Landbouw

In de landbouw ga je, dieren verweiden, omheining controleren en herstellen, tractor werk, hooien etc. 

12 Verkoop afdeling

Op deze afdeling worden verschillende producten verkocht, zoals o.a 2e handsspullen, fietsen/brommers, snijplanken etc. De verkoop gaat via marktplaats, telefoon, klanten in de werkplaats en markten.

13 ICT

Deze afdeling onderhoud het computernetwerk, telefoonnetwerk, de lasers en andere bijbehorende apparaten. Ook worden er computers opnieuw samengesteld of gedemonteerd.

14 Bouw

Deze afdeling worden zaken gebouwd als een schuur, fietsenstalling, pipowagens etc.

Extra’s: 

*Groepsruimte
Na hard werken is het tijd om te rusten, onder het genot van een kopje thee of koffie. En misschien wel iets lekkers uit de keuken.

* Overige activiteiten:

  • Sport en spel: op ons sportveld voetbal, slagbal, badminton, etc. Gezelschapsspellen, maar ook bingo, quizen etc.
  • Uitjes in het kader van socialisering o.a. bezoeken winkels en/of markt/braderie, terrasje of restaurant iets eten, bus/trein reizen, camping bezoeken, zwembad etc.
  • Creatief; allerhande activiteiten op het gebied van creativiteit. Wie dit wil op vrijdagmiddag te denken valt aan schilderen, tekenen etc.


* Opleiding/training

  • Arbeidstrainingstraject: op elke afdeling kan ook een praktische en theoretische beroepsopleiding plaatsvinden.
  • Sociale vaardigheidstrainingen + psycho educatie o.a.: vragen stellen, opkomen voor jezelf, omgaan met ASS, omgaan met stress.