Het terrein en de activiteiten

Er zijn bij ons vele werkzaamheden en activiteiten te doen in onze verschillende afdelingen:

Autowerkplaats
In deze werkplaats zullen er werkzaamheden samen met Bennie plaatsvinden aan een auto zoals o.a. reparaties, schuren, restaureren, poetsen. Wij hebben een compleet ingerichte werkplaats met hefbrug.

Fiets- en brommerwerkplaats
In deze werkplaats worden fietsen gerepareerd van klanten, de speelwerkplaats of van jezelf. Ook kan er eventueel een hele bijzondere fiets gemaakt worden en brommers gerestaureerd of gerepareerd.

Houtwerkplaats
In deze werkplaats kun je onder begeleiding houtwerkstukken maken. Je kunt zelf iets bedenken of iets uitkiezen. Ook is het mogelijk om Bennie te assisteren bij opdrachten voor klanten zoals het maken van picknicktafels, dierenhokken etc.

Metaalwerkplaats
Hier worden allerlei zaken gemaakt, die nodig zijn voor reparaties van auto’s en fietsen. Er kunnen ook werkstukken worden gemaakt zoals lampen, naamborden, kaarsenstandaards en wat we met elkaar bedenken.

Dieren
We hebben koeien, varkens en geiten. Alle dieren moeten verzorgd worden zoals voeren, borstelen, aaien enz. ‘s Winters moeten de stallen worden uitgemest. Zomers is het iets rustiger het gaat dan vooral om het land te onderhouden.

Erf en land
Bij het werken op het erf moet je denken aan grasmaaien, schoffelen, harken etc. Wij hebben bestrating om ons huis en die houden we graag schoon. Dus moet er af en toe geveegd en opgeruimd worden.

Keuken
De werkzaamheden bestaan uit bediening, dat is het verzorgen van drinken in de pauzes. Daarna moeten de groepsruimtes ook weer netjes en schoon worden gemaakt, dat is de huishouding. Ook zal daar o.a. ramen wassen, stofzuigen, wassen en nog meer klusjes bij horen. Graag hebben we wat lekkers bij de koffie in de pauze, dit maken we in de keuken. Soms gaan we  bakken zoals, taarten, cake, koekjes en wat we nog meer bedenken wat we lekker vinden. Iedere week kookt iemand voor de hele groep. Dit moet wel gezond zijn.

Ontwerpen en creatie
In de kantine kunnen allerhande activiteiten op het gebied van creaties gedaan worden. Denk aan ontwerpen op de computer en op papier van logo’s, flyers, meubels, voorwerpen etc. Er kunnen ook voorbeelden gemaakt worden van o.a.  klei, papier-maché, hout.

Laser
Bij de laser kunnen wij teksten en afbeeldingen ontwerpen en maken op bijvoorbeeld: sleutelhangers, snijplanken, vogelhuisjes en planken.

Technische dienst
We hebben allerlei productiematig werk van klanten en de werkplaats zelf. Tevens repareren wij apparaten, computers en machines. Is dit niet meer mogelijk, dan demonteren wij deze.

Administratie
Deze afdeling ondersteund de werkplaats op administratief gebied zoals mail, verkoop, PR, website beheren, documenten maken.

Verkoop
Op deze afdeling worden verschillende producten verkocht, zoals o.a. meubels, tweedehandsspullen, fietsen/brommers, schaatsen etc. De verkoop gaat via marktplaats, telefoon, aan de deur en markten.

Vakantieopvang
De deelnemers assisteren m.n. in de vakanties weleens mee met bepaalde kinderactiviteiten zoals bakken, knutselen, spelen etc. 

Groepsruimtes
Na hard werken is het tijd om te rusten, onder het genot van een kopje thee of koffie. En misschien wel iets lekkers uit de keuken.